Stránka 1 z 1

Pálení žáhy

Napsal: 01 črc 2016 16:51
od Petularaka
Pálení žáhy trápí každého desátého člověka a každou druhou těhotnou ženu. Při pálení žáhy dochází při stoupání žaludečních šťáv zpět do jícnu, kdy kyselé šťávy působí na sliznici jícnu, přičemž dochází k nepříjemnému pálení. Bývá mnohdy doprovázeno zápachem z úst a bolestmi žaludku.

Pomoci při zmírnění pálení žáhy dokáže zařazení některých potravin na jídelníček. Patří mezi ně ovesné vločky, zázvor, aloe vera, salát, banány, melouny, bulvy fenyklu, zelenina - především květák, brokolice, chřest, petrželka kudrnka či plochá, drůbež, ryby, mořské plody, rýže a kuskus.

Kniha o posilování anatomický průvodce.