Stránka 1 z 1

Xfire zabíra EXTRÉMĚ moc paměti RAM - Vyřešeno!

Napsal: 04 kvě 2010 09:09
od Vardenf
Ahoj lidi.

Právě hraji Dragon Age a všiml jsem si, že se mi hra nesmyslně dlouho načítá. Přepnul jsem si to teda do správce úloh, abych se podíval co se děje a.. Xfire mi zabíral přes 1GB paměti RAM!! Po jeho vypnutí a opětovném zapnutí už zabírá klasických 8MB. Kdyby se to stalo jednou, tak bych to přehlídl, ale ono se to opakuje pokaždé, když hru zapnu. Co s tím?

Re: Xfire zabíra EXTRÉMĚ moc paměti RAM

Napsal: 04 kvě 2010 17:38
od S1T1N
Skus reistal xfire a pak napiš . Používáš nejaký skin?

Xfire zabíra EXTRÉMĚ moc paměti RAM

Napsal: 05 kvě 2010 10:36
od Vardenf
Přeinstaloval jsem Xfire => už to neblbne. Používal jsem skin Halo z xfire.com, ale ted si ho radši dávat nebudu, možna že v něm bylo jádro problému. Ted mi dokonce xfire zabírá místo 8MB RAM jen 3 =) Díky za radu

Re: Xfire zabíra EXTRÉMĚ moc paměti RAM

Napsal: 05 kvě 2010 14:14
od S1T1N
Nejlepší je nepoužívat žádný skin . Mě např.

Kód: Vybrat vše

http://www.xfire.com/downloads/3045/
/ , začal brát cca po pul roce používání 50 % CPU .

Re: Xfire zabíra EXTRÉMĚ moc paměti RAM

Napsal: 21 kvě 2010 13:17
od Vardenf
Tak a zase! Nepoužívám už žádný skin, čistá instalace a nic víc, a najednou koukám, že se mi začalo hryzat GTA IV.. Tak si to najdu ve správci úloh, že mi xfire ZASE zabírá přes 1GB RAMky. Co teď? :think

Re: Xfire zabíra EXTRÉMĚ moc paměti RAM

Napsal: 21 kvě 2010 13:46
od maxXx
Co používáš za OS?

Uděláme takový test, protože možností které způsobují tento problém je nespočet, proto si
1. zapni Správce úloh (pokud použiváš Windows).
2. spusť čistou instalaci Xfire
3. a zkoušej ho minimalizovat chatovat atd. a přitom sleduj využití RAM.
4. zkus spustit hru (zde bude dle mého názoru kámen úrazu).

Dej vědět jak to dopadlo.

Re: Xfire zabíra EXTRÉMĚ moc paměti RAM

Napsal: 21 kvě 2010 23:12
od Vardenf
Mám notebook s Windows 7 Ultimate 64-bit, Intel Core i5, 4gb RAM, grafárnu Radeon 5470G s 512 GB. Při používání Xfiru samotného žádný problém není (zabírá mi kolem 3 MB RAM), problém nastává při zapnutí hry. To mi využití RAM rapidně stoupá, až k tomu 1GB. Ale pokud Xfire v tento moment (během hraní) vypnu a zapnu, už je vše v pořádku a zabírá mi jen 3MB. Problém nastane při vypnutí a opětovném zapnutí hry, to mi využití RAM opět stoupne na 1GB..

Re: Xfire zabíra EXTRÉMĚ moc paměti RAM

Napsal: 22 kvě 2010 10:23
od maxXx
Dělá ti to takhle u všech her ?

Re: Xfire zabíra EXTRÉMĚ moc paměti RAM

Napsal: 23 kvě 2010 18:16
od Vardenf
Na tomto notasu za dobu, co ho mám (2 měsíce), hraju jen 2 hry.. Dragon Age a GTA IV. Dělá mi to u obou..

Re: Xfire zabíra EXTRÉMĚ moc paměti RAM

Napsal: 23 kvě 2010 22:43
od maxXx
Zkus vypnout ingame chat.

Re: Xfire zabíra EXTRÉMĚ moc paměti RAM

Napsal: 24 kvě 2010 16:06
od Vardenf
Dá se nějak vypnout JEN ten chat? Jsem dal Disable Xfire in game a je to už to neblbne, ale nemůžu dělat screeny apod. Disable chat jsem nenašel, snad jsem se jenom přehlídnul.. ?

Re: Xfire zabíra EXTRÉMĚ moc paměti RAM

Napsal: 24 kvě 2010 17:33
od maxXx
Povypínej všechny funkce typu Broadcast či Flashback Capture atd.
Prostě projeď všechny záložky všechno povypínej a zkus rozjet hru se zaplým XIG (xfire in-game). Pokud to pojede zapni třeba Video Capture atd. Ale ty výš zmíněné by měly být vyplé...

Re: Xfire zabíra EXTRÉMĚ moc paměti RAM

Napsal: 26 kvě 2010 11:21
od Vardenf
Tak problem je vyřešen. Způsoboval ho Flashback capture. Vypnul jsem ho a vše běží bez problémů.
Děkuji za pomoc

„Žití, to je největší umění na světě, neboť většina lidí pouze existuje.“ Oscar Wilde