V červnu roku 2015 Xfire po dvanácti letech ukončil provoz In-game komunikačního klientu Xfire a vypnul jeho servery.
Společnost se nyní bude zaměřovat pouze na svoji Tournament platformu.
Toto fórum nechávám i nadále běžet, protože mi vzpomínky na komunitu tohoto fóra nedovolí jej smazat.
Pokud jsi byl součástí této komunity či jsi sem náhodně zabloudil - neváhej, přihlas/registruj se a zanech vzkaz...
#RIPXfire 2003-2015

Xfire zabíra EXTRÉMĚ moc paměti RAM - Vyřešeno!

Máte nějaký problém s Xfirem? Zde můžete pokládat případné dotazy.
Diskuze o původní herní platformě Classic Xfire.

Moderátor: maxXx

Pravidla fóra
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.

Nezapomeňte si pročíst plné znění pravidel než něco napíšete!
Uživatelský avatar
Vardenf
Private
Private
Příspěvky: 7
Registrován: 04 kvě 2010 08:52
Xfire nickname: Vardenf
Gender: None specified

Xfire zabíra EXTRÉMĚ moc paměti RAM - Vyřešeno!

Nový příspěvekod Vardenf » 04 kvě 2010 09:09

Ahoj lidi.

Právě hraji Dragon Age a všiml jsem si, že se mi hra nesmyslně dlouho načítá. Přepnul jsem si to teda do správce úloh, abych se podíval co se děje a.. Xfire mi zabíral přes 1GB paměti RAM!! Po jeho vypnutí a opětovném zapnutí už zabírá klasických 8MB. Kdyby se to stalo jednou, tak bych to přehlídl, ale ono se to opakuje pokaždé, když hru zapnu. Co s tím?
Naposledy upravil(a) maxXx dne 26 kvě 2010 12:03, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Vyžešeno...


Obrázek
Uživatelský avatar
S1T1N
xModerátor
xModerátor
Příspěvky: 159
Registrován: 22 črc 2008 17:33
Xfire nickname: s1t1n
Bydliště: 247drumandbass.com
Gender: None specified
Kontaktovat uživatele:

Re: Xfire zabíra EXTRÉMĚ moc paměti RAM

Nový příspěvekod S1T1N » 04 kvě 2010 17:38

Skus reistal xfire a pak napiš . Používáš nejaký skin?


Uživatelský avatar
Vardenf
Private
Private
Příspěvky: 7
Registrován: 04 kvě 2010 08:52
Xfire nickname: Vardenf
Gender: None specified

Xfire zabíra EXTRÉMĚ moc paměti RAM

Nový příspěvekod Vardenf » 05 kvě 2010 10:36

Přeinstaloval jsem Xfire => už to neblbne. Používal jsem skin Halo z xfire.com, ale ted si ho radši dávat nebudu, možna že v něm bylo jádro problému. Ted mi dokonce xfire zabírá místo 8MB RAM jen 3 =) Díky za radu


Obrázek
Uživatelský avatar
S1T1N
xModerátor
xModerátor
Příspěvky: 159
Registrován: 22 črc 2008 17:33
Xfire nickname: s1t1n
Bydliště: 247drumandbass.com
Gender: None specified
Kontaktovat uživatele:

Re: Xfire zabíra EXTRÉMĚ moc paměti RAM

Nový příspěvekod S1T1N » 05 kvě 2010 14:14

Nejlepší je nepoužívat žádný skin . Mě např.

Kód: Vybrat vše

http://www.xfire.com/downloads/3045/
/ , začal brát cca po pul roce používání 50 % CPU .


Uživatelský avatar
Vardenf
Private
Private
Příspěvky: 7
Registrován: 04 kvě 2010 08:52
Xfire nickname: Vardenf
Gender: None specified

Re: Xfire zabíra EXTRÉMĚ moc paměti RAM

Nový příspěvekod Vardenf » 21 kvě 2010 13:17

Tak a zase! Nepoužívám už žádný skin, čistá instalace a nic víc, a najednou koukám, že se mi začalo hryzat GTA IV.. Tak si to najdu ve správci úloh, že mi xfire ZASE zabírá přes 1GB RAMky. Co teď? :think


Obrázek
maxXx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 473
Registrován: 07 srp 2007 14:28
Xfire nickname: maxxxik
Gender: None specified
Kontaktovat uživatele:

Re: Xfire zabíra EXTRÉMĚ moc paměti RAM

Nový příspěvekod maxXx » 21 kvě 2010 13:46

Co používáš za OS?

Uděláme takový test, protože možností které způsobují tento problém je nespočet, proto si
1. zapni Správce úloh (pokud použiváš Windows).
2. spusť čistou instalaci Xfire
3. a zkoušej ho minimalizovat chatovat atd. a přitom sleduj využití RAM.
4. zkus spustit hru (zde bude dle mého názoru kámen úrazu).

Dej vědět jak to dopadlo.


Novinky Boardu:
-Omluvte prosím chybnoudiakritiku v některých příspěvcích.
-Neaktivní uživatelé budou mazáni.
-Jakékoliv chyby na foru okamžitě hlaste!
Přes icq, xfire nebo email podporu neposkytuji!
Uživatelský avatar
Vardenf
Private
Private
Příspěvky: 7
Registrován: 04 kvě 2010 08:52
Xfire nickname: Vardenf
Gender: None specified

Re: Xfire zabíra EXTRÉMĚ moc paměti RAM

Nový příspěvekod Vardenf » 21 kvě 2010 23:12

Mám notebook s Windows 7 Ultimate 64-bit, Intel Core i5, 4gb RAM, grafárnu Radeon 5470G s 512 GB. Při používání Xfiru samotného žádný problém není (zabírá mi kolem 3 MB RAM), problém nastává při zapnutí hry. To mi využití RAM rapidně stoupá, až k tomu 1GB. Ale pokud Xfire v tento moment (během hraní) vypnu a zapnu, už je vše v pořádku a zabírá mi jen 3MB. Problém nastane při vypnutí a opětovném zapnutí hry, to mi využití RAM opět stoupne na 1GB..


Obrázek
maxXx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 473
Registrován: 07 srp 2007 14:28
Xfire nickname: maxxxik
Gender: None specified
Kontaktovat uživatele:

Re: Xfire zabíra EXTRÉMĚ moc paměti RAM

Nový příspěvekod maxXx » 22 kvě 2010 10:23

Dělá ti to takhle u všech her ?


Novinky Boardu:
-Omluvte prosím chybnoudiakritiku v některých příspěvcích.
-Neaktivní uživatelé budou mazáni.
-Jakékoliv chyby na foru okamžitě hlaste!
Přes icq, xfire nebo email podporu neposkytuji!
Uživatelský avatar
Vardenf
Private
Private
Příspěvky: 7
Registrován: 04 kvě 2010 08:52
Xfire nickname: Vardenf
Gender: None specified

Re: Xfire zabíra EXTRÉMĚ moc paměti RAM

Nový příspěvekod Vardenf » 23 kvě 2010 18:16

Na tomto notasu za dobu, co ho mám (2 měsíce), hraju jen 2 hry.. Dragon Age a GTA IV. Dělá mi to u obou..


Obrázek
maxXx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 473
Registrován: 07 srp 2007 14:28
Xfire nickname: maxxxik
Gender: None specified
Kontaktovat uživatele:

Re: Xfire zabíra EXTRÉMĚ moc paměti RAM

Nový příspěvekod maxXx » 23 kvě 2010 22:43

Zkus vypnout ingame chat.


Novinky Boardu:
-Omluvte prosím chybnoudiakritiku v některých příspěvcích.
-Neaktivní uživatelé budou mazáni.
-Jakékoliv chyby na foru okamžitě hlaste!
Přes icq, xfire nebo email podporu neposkytuji!
Uživatelský avatar
Vardenf
Private
Private
Příspěvky: 7
Registrován: 04 kvě 2010 08:52
Xfire nickname: Vardenf
Gender: None specified

Re: Xfire zabíra EXTRÉMĚ moc paměti RAM

Nový příspěvekod Vardenf » 24 kvě 2010 16:06

Dá se nějak vypnout JEN ten chat? Jsem dal Disable Xfire in game a je to už to neblbne, ale nemůžu dělat screeny apod. Disable chat jsem nenašel, snad jsem se jenom přehlídnul.. ?


Obrázek
maxXx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 473
Registrován: 07 srp 2007 14:28
Xfire nickname: maxxxik
Gender: None specified
Kontaktovat uživatele:

Re: Xfire zabíra EXTRÉMĚ moc paměti RAM

Nový příspěvekod maxXx » 24 kvě 2010 17:33

Povypínej všechny funkce typu Broadcast či Flashback Capture atd.
Prostě projeď všechny záložky všechno povypínej a zkus rozjet hru se zaplým XIG (xfire in-game). Pokud to pojede zapni třeba Video Capture atd. Ale ty výš zmíněné by měly být vyplé...


Novinky Boardu:
-Omluvte prosím chybnoudiakritiku v některých příspěvcích.
-Neaktivní uživatelé budou mazáni.
-Jakékoliv chyby na foru okamžitě hlaste!
Přes icq, xfire nebo email podporu neposkytuji!
Uživatelský avatar
Vardenf
Private
Private
Příspěvky: 7
Registrován: 04 kvě 2010 08:52
Xfire nickname: Vardenf
Gender: None specified

Re: Xfire zabíra EXTRÉMĚ moc paměti RAM

Nový příspěvekod Vardenf » 26 kvě 2010 11:21

Tak problem je vyřešen. Způsoboval ho Flashback capture. Vypnul jsem ho a vše běží bez problémů.
Děkuji za pomoc


Obrázek

Zpět na “Xfire - Support”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů